Кошик
78 відгуків

Перед замовленням уточнюйте ціни і наявність у менеджера +380 (66) 398 63 53

Обладнання для ресторанів від "АКАДЕМІЇ КУХНІ"
+380 (97) 409-81-36
+380 (50) 713-06-58
+380 (66) 398-63-53

Як розібратися в печах UNOX: огляд пекарських шаф та пароконвектоматів

Як розібратися в печах UNOX: огляд пекарських шаф та пароконвектоматів

Навіщо потрібно знати різницю між печами UNOX? Насамперед, щоб заощадити та купити саме той набір функцій, який потрібен вашому підприємству, зробити правильний вибір для ресторану, пекарні, або своєї власної кухні у будинку.

Використовувати печі на максимум, при цьому не переплачуючи за функції, якими ви не користуватиметеся і купити тут піч, яка дасть ті можливості, на які ви розраховуєте. Якщо перед вами таке завдання, то ця стаття для вас.

Дві категорії печей UNOX: чим відрізняються кондитерські печі та пароконвектомати?

Компанія випускає лінійку гастрономії (пароконвектомати) та лінійку пекарських шаф з парозволоженням та без парозволоження.

Кондитерська піч може випікати, засмажувати та випікати з додаванням пару. Кондитерська печі не має функції варіння. Пароконвектомат здатний випікати, гасити, варити, засмажувати продукти. Відповідно, пароконвекційні печі коштують дорожче.

У кожній лінійці є маленькі, середні та великі моделі, які мають різну продуктивність та набори функцій.

 

Кондитерські печі UNOX

Конвекційні печі UNOX можна умовно поділити на 3 категорії.

Маленькі печі на 3-4 рівні

Вони можуть бути з парою чи без. Розмір листа може бути 460х330 мм або стандартним 400х600 мм. Купити піч з парозволоженням або без нього залежить від асортименту продукції. Таке рішення приймається технологом. Печі з парою для тих, хто випікає хліб, багети, батони, дріжджові круасани за деякими рецептами, маленькі порційні хлібці різних сортів борошна, які подаються порційно в ресторанах та кафе. Для решти випікання пара не потрібна. Підходять для встановлення в торговому залі магазину, невеликого кіоску з випічкою, шарами, дуже маленької кав'ярні та кондитерського цеху у невеликому ресторані.

Приклад: Unox XF023.

Печі середнього розміру на 6 та 10 рівнів

В асортименті є лінійка простіше – механічна XB, а більш просунуті моделі з електронним управлінням XEFT. Якщо випічка проста, і потребує лише встановлення температури та часу, підійде механіка. А якщо випічка складніша і складається з декількох кроків (наприклад, 30 хвилин на одній температурі, подача пари, 15 хвилин на іншій температурі), необхідна піч з електронним керуванням та можливістю задати потрібну програму.

Таке рішення підійде тим, хто хоче розробляти десертну групу, заготовки на торти, складну випічку. Печі середнього розміру найбільш популярні, їх беруть ресторани, пекарні середнього рівня, кафе, магазини, що торгують хлібом, їдальні.

Приклади:

Unox XB693 с механической панелью управления.

Unox XEFT06EUELRV-DR с электронной панелью.

Великі печі на 16 рівнів

Це моделі, що встановлюються на підлогу та для яких також потрібно купити підлогові розстоєчні камери. Їхня ціна понад 8 тис. євро. Такі моделі купують великі пекарні, супермаркети, які виготовляють велику кількість випічки протягом дня, і це основний заробіток.

Варто сказати, що такі печі – дешевша альтернатива ротаційним печам. Але й продуктивність їх трохи менша, ніж у ротаційних моделей.

Приклад: Unox XEFT10EUELRV-DR

Основні відмінності кондитерських печей подаємо у зведеній таблиці:

Розмір Маленькі Середні Великі
Кількість рівнів 3 та 4 рівні 6 та 10 рівнів 16 рівнів
Панель керування Механічна, електронна Механічна, електронна Електронна
Парозволоження З паром та без Тільки з паром Тільки з паром
Кому підходять Для маленької кав'ярні та кондитерського цеху у невеликому ресторані, де випічка – доповнення до основної торгівлі. Наприклад, круасани до кави. Для ресторанів, пекарень із середнім оборотом, кафе, магазинів, що торгують хлібом, у невеликих населених пунктах, їдалень у дитячих садках, школах. Для підприємств, чий основний заробіток чи одне з основних напрямів – випічка (великі пекарні, супермаркети).

Гастрономічна лінійка – пароконвектомати UNOX

Усі печі цієї лінійки працюють із парою. Тому купувати пароконвектомат є сенс тільки тоді, коли ви впевнені, асортимент вийде за межі випічки, і ви на ньому готуватимете, наприклад, овочі та м'ясо.

Якщо ж плануєте займатися тільки випічкою, то пароконвектомат буде невигідний, оскільки він дорожчий у покупці та обслуговуванні.

Пароконвектомати UNOX також умовно можна поділити за розмірами.

Маленькі пароконвектомати на 3-5 рівнів

Трирівневі та п'ятирівневі моделі використовують стандартні гастроємності GN 1/1.

Приклади:

Unox XV393 (5 рівнів, механічне керування).

Unox XEVC0311E1RM (3 рівня, електронне керування).

 

Але також у цій категорії ви можете знайти модель на 5 рівнів із гастроємністю GN 2/3 – він вузький, високий, за продуктивністю такий самий, як трирівневий, але при цьому міститься у дуже маленьких приміщеннях.

Приклад: Unox XECC0523E1RM (5 рівнів, електронне керування).

 

Оскільки останнім часом використання пароконвекційної печі увійшло в тренд на домашніх кухнях, ця модель відмінно підійде для приватного використання. Також для будинку чи невеликого кафе при обмеженому стартовому бюджеті підійде модель XV393 з механічним керуванням – тут встановлюється лише температура, час та кількість пари. Підходить за невеликих обсягів варіння.

 

Середні пароконвектомати на 7, 10, 12 рівнів

Більшість пароконвектоматів цієї категорії виготовляються з електронною панеллю управління.

Якщо ви шукаєте механічну модель, вам підійдуть такі варіанти:

XV 593 (7 рівнів).

XV 893 (12 рівнів).

Варто сказати, що механічні моделі не облаштовані уловлювачем для води, яка утворюється під час конденсації на дверцятах печі.

UNOX з тих виробників, які йдуть у ногу з часом. Розуміючи, що механічні лінійки вже майже не актуальні, а споживачам все ще потрібні бюджетні варіанти, компанія створила лінійку ZERO з електронною панеллю, але без параметрів.

У серії ZERO немає термощупу та автоматичного миття. Проте тут 99 програм, сенсорна панель управління, 3 кроки приготування та 12 швидких програм. Також тут реалізовано 2 швидкості вентилятора та 1 датчик температури.

В Україні найбільшою популярністю користуються пароконвекційні печі UNOX серії ONE з однокрапковим термощупом, автоматичною системою миття та 8 швидкостями вентилятора.

Рідше можна зустріти лінійку PLUS, вона найдорожча і купується для шеф-кухарів високого рівня, яким важливо поєднувати властивості продуктів із можливостями обладнання. Це не просто дотримання моди, а й завдання нових тенденцій.

Крім всіх можливостей лінійки ONE для моделей PLUS створено спеціальні програми:

  • SMART.Preheating для розумного передогріву,
  • MIND.Maps для роботи з різними програмами,
  • AUTO.SOFT для делікатної випічки та ін.
  • також тут можливе одночасне приготування страв з різних технологій.

Приклади:

Unox XEVC0511EPRM (5 рівнів, лінійка PLUS)

Unox XEVC0711E1RM (7 рівнів, лінійка ONE)

Unox XEVC1011EZRM (10 рівнів, лінійка ZERO)

 

Великі пароконвектомати на 20 рівнів

Такі моделі виготовляються лише з електронною панеллю ONE та PLUS. У Європі використовується лише лінійка PLUS. Великі пароконвекційні печі необхідні там, де необхідне постійне приготування великого обсягу їжі: навчальні заклади з дітьми, що проживають у них, великі супермаркети з гастрономією, заготівельні цехи.

Про основні відмінності у пароконвектоматах UNOX у таблиці:

Розмір Маленькі Середні Великі
Кількість рівнів 3 та 5 рівнів 7, 10, 12 рівнів 20 рівнів
Панель керування Механічна (XV393), електронна Механічна (XV593, XV 893), Електронна (лінійки ZERO, ONE, PLUS) Електронна (лінійки ONE, PLUS)
Кому підходять Для дому, маленького кафе чи невеликого ресторану Для супермаркетів, а також кафе та ресторанів, у тому числі обслуговуючих банкети Для супермаркетів, заготівельних цехів, великих шкіл, колежів та інтернатів з постійним проживанням учнів

Що потрібно знати про фабрику UNOX

Цей бренд не випадково опинився на слуху у покупців і користується чималим попитом в Італії та за її межами. Компанія UNOX намагається пристосуватися до споживача не тільки в Італії, а й в інших країнах, зокрема в Америці, Китаї, пострадянських країнах. Фабрика створює рішення, які потрібні клієнту у тій чи іншій країні.

Хоча фабрика відкрилася в 1995 році, і на фоні багатьох конкурентів вважається дуже молодою, вона стала підприємством, що швидко розвивається, у сфері обладнання. Сьогодні у бренду найбільше охоплення аудиторії та оптимальне співвідношення ціна-якість.

Важливо: в Україні не тільки великий вибір печей UNOX, а й завжди є запчастини, тому залишитися зі зламаною піччю просто неможливо. Також є можливість купити уживані печі, але це варто робити, якщо вони використовувалися у знайомому вам ресторані, і ви знаєте, як на обладнанні працювали. Якщо ж уживана техніка привезена з іншої країни, то невідомо, де і скільки вона стояла. Купувати таку піч не варто, оскільки заміна запчастин може коштувати дорожче, ніж нове обладнання.

Сподіваємося, що наш огляд допоміг вам розібратися з модельним рядом UNOX, і ви точно знаєте, яку піч купити. А якщо у вас залишилися питання, ви їх можете поставити нашим менеджерам за телефонами, вказаними на сайті.

Інші статті
  • Новинка! Електрична рибочистка KT-S в Академії кухні
    Новинка! Електрична рибочистка KT-S в Академії кухні
    Оригінальне рибне меню є однією з яскравих особливостей багатьох українських ресторанів і кафе. У ньому можна знайти рибу смажену, тушковану і печену, салати, перші страви, холодні закуски на будь-який смак, і звичайно ж, суші, роли, сашимі. Для полегшення підготовки основного інгредієнта будь-якому ресторану варто придбати електричну рибочистку.
    Повна версія статті
  • Новинка! Обладнання для трендових UFO-бургерів
    Новинка! Обладнання для трендових UFO-бургерів
    Фастфуд і вулична їжа – це часто про креатив та емоції. Саме тому UFO-бургери щойно з'явившись, підкорили публіку. Вони незвичайні, їх зручно їсти і звісно ж, їх хочеться фотографувати для соцмереж. Додайте в меню закладу цю страву, і від клієнтів не буде відбою. Готувати їх досить просто. Потрібні ті самі інгредієнти, що й для класичного гамбургера, і спеціальний електрогриль.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner