Новинка в Академії Кухні: дегідратори Tekhniko

Нещодавно асортимент компанії Академія Кухні доповнився новим обладнанням – у каталозі сушильних пристроїв з'явилися потужні та продуктивні промислові дегідратори Tekhniko. Наразі вони представлені двома моделями різної місткості.
Для чого потрібні дегідратори
Це обладнання призначене для сушіння продуктів харчування з метою їх тривалого зберігання. Такі пристрої незамінні в закладах громадського харчування, цехах із виробництва напівфабрикатів, снеків, сушених сумішей.
У дегідраторах можна сушити:
- фрукти та ягоди;
- овочі та зелень;
- гриби, горіхи, насіння;
- нежирне м'ясо та рибу;
- морепродукти.
Для перелічених продуктів сушіння є зручною альтернативою заморожуванню. Це особливо актуально при регулярних і тривалих перебоях у забезпеченні споживачів електроенергією. Кафе, ресторани, їдальні, гастрономії супермаркетів за допомогою дегідраторів можуть істотно знизити витрати на обслуговування генераторів.
Для цього потрібно розділити продукти на ті, які можна сушити, і ті, які потрібно тільки заморожувати або охолоджувати. Сушені заготовки здатні довго зберігатися за кімнатної температури в приміщеннях з помірною вологістю або в герметичних упаковках. Такий підхід дасть змогу скоротити кількість холодильних установок, що використовуються.
У дегідраторах зручно робити великі обсяги заготовок для передачі військовим. Це можуть бути м'ясні або рибні джерки, сушені супові та борщові набори, поживні суміші з горіхів, сухофруктів і насіння, цукати, гранола, чіпси, сирні та бобові снеки і багато іншого.
Використовувати дегідратори можна і в побуті. Для цього підійдуть компактні моделі на 8-10 решіток або лотків.
Для великих промислових обсягів доцільно розглянути варіанти з кількома десятками полиць. Наприклад, дегідратор Tekhniko представлений моделями з 40 і 48 рівнями:
Дегітратор дає змогу варіювати температуру в діапазоні 30-90 градусів і час приготування від 0 до 24 годин. Пристрій працює від стандартної побутової мережі 220 В і споживає не більше 4 кВт на годину. Для промислового дегідратора це досить висока енергоефективність.
Принцип роботи дегідратора
Ідею створення сушильного пристрою розробники почерпнули у самої природи. Було помічено, що в умовах тривалої відсутності дощів за високих температур довкілля фрукти, овочі та ягоди практично не псуються. Залежність терміну зберігання від рівня вологи в продуктах і стала концептуальною основою функціонування сучасних дегідраторів.
Суть роботи професійного дегідратора Tekhniko полягає в наступному. На різнорівневих полицях агрегату розташовуються продукти. Їх можна розкладати цілими – якщо це ягоди, насіння, горіхи, боби, зелень або трави. А можна нарізати під потрібний розмір і форму – якщо йдеться про овочі, фрукти, м'ясо, рибу.
Обладнання вмикається в мережу, повітря всередині нього нагрівається, одночасно циркулюючи. Високі температури та конвекція забезпечують рівномірне зневоднення продуктів. Із самого дегідратора волога видаляється через вентиляційні отвори.
Отримані таким способом заготовки залишається лише остудити в природних умовах і скласти в ємності або пакети для зберігання. Важливо, що при такій обробці в продуктах зберігаються корисні та поживні речовини.
Зокрема, дегідрація дає змогу повністю зберегти білки, жири, вуглеводи та клітковину, поліфеноли, флавоноїди, каротиноїди. Вітаміни А і Е, калій, магній, кальцій і залізо. Вітаміни С і групи В під час теплової обробки втрачаються частково. При цьому поживна та енергетична цінність сушених продуктів порівняно зі свіжими істотно збільшується в перерахунку на одиницю ваги.
Академія Кухні запрошує за покупками всіх, кого зацікавив цей спосіб заготівлі продуктів харчування – власників бізнесів, пов'язаних із харчуванням, волонтерські організації та приватних осіб.
- Новинка в Академії Кухні: стелажі для панеттонеСхожий на паску, панеттоне має більш ніжну й еластичну текстуру. А щоб домогтися такого ефекту, кондитерам важливо чітко дотримуватися технології приготування. В Академії Кухні є будь-яке обладнання, що знадобиться для випічки панеттоне. А тепер у нас ви можете замовити стелажі для правильного охолодження цього кондитерського виробу.Детальніше
- НОВИНКА в Академії Кухні: термоси для перевезення їжіТермоси для перевезення їжі Hendi на 12 л і 22 л у продажу з кінця березня 2025 року. Професійні термоси забезпечують збереження температури страв протягом тривалого часу. Це обладнання незамінне для кейтерингових служб, ресторанів і закладів швидкого харчування, що займаються доставкою готових страв.Детальніше