"Дегидраторы" – технологічний підхід до корисного харчування
Назва «дегидратор» утворене від двох слів «de» – відсутність «hydra» – вода. Вже сама назва говорить про принцип роботи пристрою, який полягає у позбавлення продукту від вологи. Купити дегидратор можна для «зневоднення» овочів та фруктів, приготування корисних снеків з тривалим терміном придатності або апетитних м'ясних і рибних закусок до пива.
Принцип роботи дегідратору
Мета «позбавити продукт від зайвої вологи» може досягатися різними способами. В залежності від використовуваної технології, розрізняють 3 типи дегидраторов:
- Нагрівання за допомогою Тенів. Найпростіші моделі висушують продукт з допомогою тепла від нагрівальних елементів. Такі пристрої прості в управлінні, не займають багато місця, мають невисоку ціну і підходять для дому.
- Нагрів + Конвекція. Ідеальне сполучення, завдяки якому гаряче повітря рівномірно проходить через викладені на решітки овочі і фрукти. Якщо вентилятор встановлений на задній стінці камери, то повітря проходить горизонтальною. Нижнє розташування вентилятора створює вертикальні потоки повітря.
- Інфрачервоне випромінювання. Самий сучасний, наближений до природних умов і безпечний метод дегідратації. Інфрачервоні лампи не тільки рівномірно висушують продукт, але і знезаражують його, а також зберігають максимум смаку і корисних речовин.
5 причин купити дегидратор
Це обладнання знайшло своїх шанувальників і в комерційній і в побутовій сфері. Воно доступне за ціною, і володіє рядом переваг:
- Підходить для виробництва сушених овочів та фруктів, приготування домашньої пастили і вітамінних заготовок на зиму, використання у закладах громадського харчування для створення авторських закусок з м'яса, риби, морепродуктів.
- Не займає багато місця, при цьому має досить місткий камеру.
- Просто управляється. Контроль температури, часу сушіння, потужності повітря дозволяють створювати оптимальний за смаком і користю продукт.
- Воспроизводит естественные процессы. Многие любят высушенные на солнце фрукты, но дегидратор позволяет оптимизировать этот процесс: сделать его быстрее и безопаснее (избежать попадания на продукт пыли и насекомых).
- Простое управление и невысокая потребляемая мощность (в пределах 1 кВт) позволяют купить дегидратор для общепита, дома или дачи.
Какой купить дегидратор?
Среди представленных на рынке Украины моделей мы рекомендуем обратить внимание на бюджетные варианты. Ведь даже дегидратор с высокой ценой будет обладать теми же функциями, что и дешевые модели.
Академия Кухни предлагает:
Модель | Фото | Виробник | Потужність, кВт | Місткість | Робоча температура, °C | Додаткова інформація |
Дегидратор Hurakan HKN-DHD10 | Китай | 1 | 10 рівнів 396x396 мм | 30-70 |
Таймер на 15 годин. Рівень шуму 42dB. |
|
Дегидратор Hurakan HKN-DHD6 | Китай | 0,36 | 6 решіток 285x200 мм | 30-80 | Таймер на 24 години. Рівень шуму 45dB. | |
Дегидратор Hendi 229019 | Голландія | 0,7 | 9 рівнів 330х305 мм | 35-70 | Вміщує до 0,5 кг продукту на рівень, оснащений лоток для збору крихт. | |
Дегидратор EWT Inox FK 02 | Китай | 1 | 10 секцій | 30-75 | Максимальне навантаження на секцію становить 500 гр, оснащений таймером на 12 годин. Механічне управління. |
Хочете купити дегидратор або дізнатися більше про обладнання? Звертайтеся до менеджерів Академії Кухні!
- Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайдЩоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.Повна версія статті
- Як підготувати дека до випічкиЯкість випічки залежить від багатьох факторів: дотримання технологій, якість обладнання, досвід кондитера, свіжість продуктів. Не останнє місце в цьому переліку посідають дека. Важлива не тільки їхня якість, а й правильна підготовка до використання. Про тонкощі застосування листів далі в огляді.Повна версія статті