Міксери планетарні
Кращий помічник на професійній кухні – кондитерський міксер
Планетарний міксер забезпечить швидке збивання і замішування завдяки ретельній роботі місильного органу, який рухається по аналогії з обертанням нашої планети. Такі агрегати незамінні в процесі приготування пюре, мусів, майонезів, кремів і замішування тіста.
- GoodFood PM-B7Новинка
- FM-5
- FM-7
- B-10
- B-40
- B-10B
- SP-502A-B
- SP-800A-B
- SP-200А-E
- SP-30A-E
- SP-40HA-E
- SP-B80HI-E
- SP-60A-E
- B50C
- B40C
- B20K
- Fimar K5
- Sirman Plutone LT7
- Plutone LT10
- Sirman Plutone LT20
- Apach APL 5B 1Ф
- APL 8B 1Ф
- APL 10B 1Ф
- APL 20B 1Ф
Різновиди кондитерських міксерів
Існує кілька видів планетарних міксерів, недорого стоять і мають певну перевагу одного над іншим:
- Побутові (прості в експлуатації та технічному обслуговуванні), підійдуть будь-якій господині.
- Напівпрофесійні (моделі середньої продуктивності, підходять для середніх за розміром закладів).
- Професійні (підійдуть великим підприємствам для виконання великих обсягів роботи).
Варто врахувати розміри організації, на якій передбачається використання міксера ― від цього буде залежати швидкість обертання віночка і об'єм чаші. На професійній кухні присутність такого апарату незаперечно – важливо лише правильно вибрати модель.
Професійні планетарні міксери бувають наступних видів:
- З двигуном колекторного типу. Стандартний об'єм – 5-10л. Швидкість перемикається плавно під час роботи пристрою. Підходять для невеликих ресторанів і кафе. Використовуючи такий міксер, слід уникати перевантаження!
- З механічною коробкою передач. Стандартний об'єм – 10-100л. Як правило, 3 швидкості. При перемиканні швидкості міксер слід зупинити.
- З варіатором. Стандартний об'єм – 10-100л. При перемиканні швидкості зупиняти міксер не потрібно, так як це може призвести до швидкого зношування ременя передачі.
Комплектація планетарного міксера
Стандартний набір робочих органів кондитерського міксера складається з:
- Віночка (необхідний для збивання яєць, кремів, суфле, мусів і рідкого тіста);
- Гака (використовується для замішування дріжджового або крутого тіста);
- Лопатки (незамінна для замішування і збивання цукрової глазурі, кондитерських начинок, пюре).
Особливості вибору планетарного міксера
Перш ніж купити планетарний міксер звертайте увагу на:
- матеріал – краще віддати перевагу чашу з нержавіючої сталі, що забезпечить довгу службу і безпеку продукції;
- час замішування і збивання – краще купувати прилад з таймером до 30 хвилин, а не стандартними 15 хв (деякими видами тіста необхідно більше часу для вимішування); при необхідності купівлі обладнання для замішування крутого тіста – перейдіть на сторінку вибору тістомісів.
- панель управління – більш зручна сенсорна, а механічна довше прослужить;
- комплектація – стандартний набір складається з лопатки, віночка і гака, можлива додаткова оснащеність насадками і додатковими функціями.
В Украине планетарные миксеры представлены в огромном разнообразии, подходить к выбору стоит с умом и тщательно разбираясь. Специалисты Академии Кухни предложат подходящие вам варианты и всегда помогут толковым советом.