Кошик
81 відгук
Уточнюйте ціни і наявність у менеджера +380 (066) 398 63 53
Обладнання для ресторанів від "АКАДЕМІЇ КУХНІ"
+380 (97) 409-81-36
+380 (50) 713-06-58
+380 (66) 398-63-53

Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайд

Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайд

Щоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.

Різновиди ріжучих механізмів м'ясорубок

Тип цього вузла підбирається залежно від того, яку сировину планується подрібнювати і яку фракцію необхідно отримати в результаті.

Існують наступні варіанти.

Enterprise

Це стандартний вузол, що складається з одностороннього ножа й однієї решітки. Він призначений для подрібнення м'ясної м'якоті вищого і першого ґатунку з мінімальними включеннями сполучної тканини, а також риби, птиці, відварених овочів, фруктів та іншої м'якої сировини. Аналогічні види ножів для м'ясорубки використовуються в побутових пристроях, зокрема, ручних.

1/2 Unger

Вузол типу половинний унгер складається з двостороннього двосічного ножа і двох решіток – ріжучої та підрізної. Він дає змогу переробляти більш жорстку м'ясну сировину до консистенції фаршу. Ступінь подрібнення можна регулювати за рахунок ножових решіток з отворами різного розміру.

Total Unger – повний унгер

Найскладніша конфігурація, яка складається з однієї підрізної та двох ріжучих решіток з отворами різного діаметру, а також двох двосторонніх ножів. Така система здатна подрібнювати м'ясо другого сорту з великою кількістю сполучної і навіть хрящової тканини.

Найбільш універсальними є моделі з повним унгером. Однак для деяких закладів і виробництв достатньо придбати м'ясорубку з половинним унгером або навіть із системою типу Стандарт. Як приклад можна навести цехи з виготовлення заготовок, паштетів, паст із риби та птиці, а також вегетаріанських і веганських напівфабрикатів.

Види ножів для м'ясорубок

Розібравшись із вузлами, розкажемо про те, які бувають ножі для м'ясорубки. Найпоширеніші з них ми вже згадали раніше. Це:

  • одно- або двосторонній хрестовий ніж;
  • решітка, що примикає до ножа заточеною стороною;
  • підрізний круглий ніж.

Існують і специфічні різновиди, націлені на виконання певних операцій. Так ніж-метелик з двома вигнутими лезами дає змогу подрібнювати сировину підвищеної жорсткості. А зубчастий ніж відмінно працює з овочами. Однак такі елементи не завжди входять до комплектації м'ясорубок.

Важливим елементом конструкції також є шнек пристрою: він не тільки подає сировину до ріжучого механізму, а й попередньо грубо подрібнює її.

Дізнатися більше про ріжучі комплектуючі, підібрати модель пристрою, що відповідає вашим завданням, і оформити замовлення можна в інтернет-магазині Академія Кухні. Широкий вибір ножів для пристроїв Fama, Everest і МІМ, приємні ціни та менеджери, що дадуть відповідь на будь-які запитання – наші переваги, які роблять ваші покупки комфортними та продуктивними.

Інші статті
  • Фризери для морозива: огляд обладнання для спекотного сезону
    Фризери для морозива: огляд обладнання для спекотного сезону
    Літо – це не тільки канікули та сонячні дні, а й особливі умови для бізнесу у сфері громадського харчування. Уподобання людей змінюються по мірі зростання градусів на термометрі. Метушня змінюється повільними прогулянками, а гарячі напої – освіжаючими десертами. Сьогодні в огляді – фризери для морозива з асортименту Академії Кухні, які допоможуть швидко запустити продажі під сезонний наплив клієнтів.
    Повна версія статті
  •  Тісторозкаточні машини виробництва Китай
    Тісторозкаточні машини виробництва Китай
    Вважається, що ідеальну слойку можна зробити тільки на дорогому італійському обладнанні. Але тепер на ринку з'явилися тісторозкаточні машини виробництва Китай, які об'єднують потрібну функціональність і приємну ціну. Детальніше про нові тісторозкатки в огляді Академії Кухні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner