Підприємство із виробництва напівфабрикатів. Яке обладнання потрібне?
Варто сказати, що напівфабрикати поступово перестали асоціюватися у покупців із їжею холостяків: однотипними пельменями та варениками із супермаркетів. Сьогодні відкривається все більше виробництв напівфабрикатів, а конкуренція між ними мотивує виробників подбати про якість, користь та збалансований смак. Асортимент таких підприємств охоплює сотні позицій від класичних пельменів, вареників та млинців до грузинських хінкалі. Різноманітний і вибір начинок: різні види м'яса, сирів, фруктів та овочів.
Що потрібно для виробництва напівфабрикатів?
Насамперед необхідно знайти підходяще приміщення. Загальна площа для повного циклу виготовлення напівфабрикатів та торгового залу має бути не менше ніж 100 кв. м. Для відкриття бізнесу можна користуватися франшизою відомих марок. У цьому випадку вам нададуть бізнес-план, право використання бренду, контакти постачальників, маркетинг-план та додаткову допомогу (залежно від договору). При цьому, крім вартості франшизи, необхідно виплачувати щомісячні платежі (роялті).
Можна відкрити бізнес із виробництва напівфабрикатів самостійно. Для цього необхідно визначитися з асортиментом та правильно вибрати обладнання. Про те, як укомплектувати цех, розповідаємо далі.
Яке обладнання потрібне для виробництва напівфабрикатів?
Припустимо, ви вирішили виробляти такий асортимент продукції: млинці, сирники, вареники, пельмені та м'ясні напівфабрикати: котлети, ковбаски, голубці, фарширований перець. У цьому випадку потрібно розділити приміщення на два цехи: заміс тіста та м'ясопереробка.
Пропонуємо вам специфікацію обладнання з приблизною вартістю (ціна може змінюватися в залежності від розміру, кількості та продуктивності обладнання).
Цех замісу та формування тіста
Обладнання | Ціна, грн |
Стіл формовки тіста з направляючими під листи | 9100 |
5-рівневі шокери (6 шт) | 86200*6 |
Стіл з дерев'яною стільницею 180х80 | 9300 |
Ларі на 300 літрів із глухою кришкою (2 шт) | 16450*2 |
Одинарні мийки (2 шт) | 4400*2 |
Стаціонарна тісторозкатка | 30000 |
Настінні полиці | 3000 |
Тістоміс на 50 літрів | 48000 |
Рахом, грн | 658300 |
Цех м'ясопереробки
Обладнання | Ціна, грн |
М'ясорубка | 14400 |
Стелаж 150х40 5-рівневий | 6500 |
Столи 180х80 (2 шт.) | 4500*2 |
Мийки 800х700 для м'яса и риби | 4400*2 |
Шприц для ковбасы | 5200 |
Овочерізка Robot Coupe CL50 | 36500 |
Полиці | 3000 |
Разом, грн | 83400 |
Торгівельний зал
Обладнання | Ціна, грн |
Морозильні ларі зі скляною крышкою | 19000*5 |
Місце касира | 8400 |
Разом, грн | 103400 |
Орієнтовна вартість обладнання для виробництва напівфабрикати складе 845 100 грн. Для більш детального розрахунку ви можете зв'язатися з нашими менеджерами, надавши інформацію про асортимент та бажаний обсяг продукції.
Виробництво нейтрального обладнання для цеху напівфабрикатів
Компанія «Академія кухні» займається виробництвом меблів із нержавіючої сталі та має досвід комплектації підприємства з виробництва напівфабрикатів. Якщо ви плануєте відкривати бізнес під франшизу чи самостійно, ми допоможемо вам правильно оснастити його нейтральним обладнанням:
- Зробимо заміри. Якщо у вас є готові розміри приміщення з урахуванням виступів,батарей, підведення води, необхідно надати їх нашому конструктору.
- Підготуємо проект розміщення нейтрального обладнання.
- Виготовимо необхідні меблі з якісної нержавіючої сталі марки AISI 304 або AISI 430. При необхідності ви можете вибрати "економ" варіант з фарбованим каркасом або "проф" повністю з нержавіючої сталі.
- Доставимо та встановимо обладнання на об'єкт.
Чи готові почати свій бізнес з виробництва напівфабрикатів? Телефонуйте до «Академії кухні», і ми допоможемо вам запустити його правильно!
- Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайдЩоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.Повна версія статті
- Як підготувати дека до випічкиЯкість випічки залежить від багатьох факторів: дотримання технологій, якість обладнання, досвід кондитера, свіжість продуктів. Не останнє місце в цьому переліку посідають дека. Важлива не тільки їхня якість, а й правильна підготовка до використання. Про тонкощі застосування листів далі в огляді.Повна версія статті