Недороге професійне або дороге побутове обладнання для ресторану – що вибрати?

Професійне обладнання для ресторану та його особливості
Навантаження на професійну кухню збільшена в декілька десятків разів порівняно з кухнею у вас вдома. Тому й увага до якості обладнання повинно бути вище в стільки ж разів. Вибираючи пристрої, з якими будуть працювати ваші кухаря, зверніть увагу на такі моменти:
- Частота використання набагато вище, ніж можуть витримати побутові пристрої. Деякі заклади працюють цілодобово, обслуговуючи тисячі гостей у день, готуючи десятки стейків і сотні салатів.
- Умови експлуатації також сильно відрізняються від домашніх. Стабільно підвищена температура і вологість вимагають, щоб обладнання було виконано зі стійких матеріалів.
- Тривалий термін експлуатації – важливий фактор. Адже передчасний вихід з ладу плити або пароконвектомата – це не просто неприємність, а збитки закладу.
Побутове обладнання для ресторану – купувати чи ні?
Якщо перераховані вище фактори відходять на другий план, коли ви бачите різницю цін на професійне і побутове обладнання, уявіть, як воно буде працювати на практиці.
Ось лише кілька прикладів:
- Відкриття дверей в холодильнику для будинку розрахована на 5 раз проти 100 разів в промисловому холодильнику. На часте відкривання холодильної камери розрахований і промисловий компресор, який встигає компенсувати втрати холоду при кожному відкриванні. Для того щоб корпус було складно пошкодити він повинен бути виготовлений з нержавіючої сталі або з дуже міцного пластику.
- Скла на промислових індукційних плитах товщі, ніж на побутових, так як розраховані на навантаження великих за обсягом і важких каструль і сковорідок.
- Внутренние запчасти на электромеханическом оборудовании профессионального типа изготавливаются из металла, в то время как бытовые устройства часто оснащаются пластиковыми элементами.
Примерный срок эксплуатации бытового оборудования на кухне ресторана составит около 1 года. При этом его стоимость будет ниже профессионального примерно на 30%.
Бажання заощадити ці 30% може обернутися поломками, витратами на ремонт, неналежним якістю приготування страв, низькою мотивацією персоналу, і в результаті всього цього – незадоволеними гостями і поганою репутацією закладу.
Академія кухні рекомендує з самої першої строчки бізнес-проекту підходити до закладу відповідально, не економлячи на те, від чого залежить ваш прибуток!
- Фризери для морозива: огляд обладнання для спекотного сезонуЛіто – це не тільки канікули та сонячні дні, а й особливі умови для бізнесу у сфері громадського харчування. Уподобання людей змінюються по мірі зростання градусів на термометрі. Метушня змінюється повільними прогулянками, а гарячі напої – освіжаючими десертами. Сьогодні в огляді – фризери для морозива з асортименту Академії Кухні, які допоможуть швидко запустити продажі під сезонний наплив клієнтів.Повна версія статті
- Тісторозкаточні машини виробництва КитайВважається, що ідеальну слойку можна зробити тільки на дорогому італійському обладнанні. Але тепер на ринку з'явилися тісторозкаточні машини виробництва Китай, які об'єднують потрібну функціональність і приємну ціну. Детальніше про нові тісторозкатки в огляді Академії Кухні.Повна версія статті