Крахмалоуловители
Для чого потрібні на кухні крахмалоуловители?
Для того щоб презентувати клієнтам смачну, якісну їжу, потрібна правильно обладнана кухня – не потребує обговорення правило. Але навіть не багато професійні кухарі та ресторатори знають, наскільки важлива в цьому питанні роль крахмалоуловителей.
Адже поряд з усіма корисними якостями, крохмаль має властивість дуже активно концентруватися, злипатися і забивати каналізаційні труби. Наслідки описувати зайвий раз не варто, вони можуть зіграти ключову роль у зриві важливого заходу.
Тому «Академія кухні» настійно рекомендує придбати крахмалоуловитель з нержавіючої сталі, який дуже компактний, легко встановлюється, простий в експлуатації.
Принцип і позитивні моменти роботи крахмалоуловителя
По суті, це вид жировловлювача, призначення якого – затримувати частинки крохмалю і вони не потрапляють в каналізаційні труби. Використання крахмалоуловителя доцільно при подключенни картоплечистки, де багато крохмалю виділяється у воду і, відповідно, йде в каналізацію. Тобто при чищенні картоплі великих обсягах, це 20-100 кг/добу, шанс заблокувати каналізацію дуже високий.
Такий прилад обладнаний спеціальним лотком з перегородками для збору та відстоювання крохмалю. Ціна залежить від продуктивності приладу, пиковости скидів, але в будь-якому випадку – досить демократична. Основні переваги крахмалоуловителей, пропонованих «Академією кухні»:
- Відмінно очищають воду від крохмалю.
- Легко встановлюються, підключаються.
- Дуже міцні завдяки висококласній нержавіючої сталі.
- Не бояться хімічних речовин, високих температур.
Узагальнюючи, можна з упевненістю сказати, що вартість цього приладу та його невибагливість в експлуатації не йдуть ні в яке порівняння з користю, яку він приносить закладам громадського харчування.