Стелажі з нержавійки: як вибрати, заміряти і замовити
Стелажі з нержавійки використовуються в ресторанах, кафе, барах, виробничих цехах для зберігання посуду, продуктів, інвентарю. Як правило ці конструкції розташовуються між основним технологічним обладнанням і головне їх завдання – забезпечити безперешкодний і своєчасний доступ працівників до необхідного сировини та інвентарю.
Стелажі з нержавійки: вибір достатньо великий
Для того щоб вам було легше розібратися в асортименті і замовити відповідний варіант, опишемо докладніше їх відмінності.
Габарити:
- Стандартні стелажі висотою 180 см на 4-5 полиць.
- Міні-стелажі для барів заввишки 85 см або 110 див.
- Складські посилені конструкції 2-2,2 метри у висоту.
Матеріал:
- Найчастіше виготовляються з нержавіючої сталі марки 430.
- Стелажі для холодильних і морозильних камер виробляються з 304 харчової нержавіючої сталі. Вона дорожча і більш стійка до вологи і корозії.
Конструкція:
- Каркас виготовляється з нержавіючої труби 3х3 см завтовшки 1,5 мм.
- Полиця з нержавіючої сталі товщиною 0,8 див.
- Знизу полиці посилюються п-образним профілем. Стандартна модель витримує 50-80 кг. При посиленні під полицею подвійний трубою конструкція може витримати до 200 кг.
Варіанти виготовлення:
- Зварні. Застосовуються практично у всіх приміщеннях: кухнях, миття, гарячих цеху.
- Сітчасті збірні – як правило ставляться на склади.
Застосування і додаткове оснащення:
- Стелажі з нержавійки для мийок необхідні для зберігання чистого і брудного посуду. Вони можуть комплектуватися додатковими полицями-сушками для склянок із каплесборниками і полицями для тарілок, які встановлюються ребром для стоку вологи.
- У кухнях встановлюються стандартні конструкції з плоскими полицями.
- Для зберігання на складах варто вибрати посилені моделі з гладкими полицями.
Вже визначилися з комплектацією? Тепер важливо правильно виконати виміри.
Як заміряти і замовити стелаж з нержавіючої сталі?
Для початку варто уважно оглянути місце, в яке планується встановити стелаж.
Кілька порад від Академії Кухні:
- Врахуйте те, як стелаж буде заноситися в приміщення. Найчастіше конструкції виготовляються шириною 600 мм і висотою 1800-2200 мм. Такі габарити не дозволять, перевернути виріб і занести його в приміщення, як виробничий стіл. Тому важливо враховувати обсяг стелажа у всіх поворотах і дверях.
- Проверьте, чтоб изделие плотно становилось к стене (ему не должны мешать батареи и трубы).
- При необходимости поставить что-либо под нижнюю полку, ее можно поднять на 50 см (это также нужно указать в заказе).
- Укажите желательный просвет между полками, отталкиваясь о того, что будет храниться (посуда, продукты, мешки, ящики, и т.д.).
Обговорите все детали с менеджером, и после утверждения проекта, в течение 5-7 рабочих дней мы изготовим стеллаж из нержавейки по подходящим вам параметрам.
В предыдущей статье вы найдете подробную инструкцию, как заказать ванну моечную из нержавейки.
Маєте питання – телефонуйте, проконсультуємо та допоможемо зробити правильним вибір!
- Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайдЩоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.Повна версія статті
- Як підготувати дека до випічкиЯкість випічки залежить від багатьох факторів: дотримання технологій, якість обладнання, досвід кондитера, свіжість продуктів. Не останнє місце в цьому переліку посідають дека. Важлива не тільки їхня якість, а й правильна підготовка до використання. Про тонкощі застосування листів далі в огляді.Повна версія статті