Кошик
79 відгуків
Уточнюйте ціни і наявність у менеджера +380 (66) 398 63 53
Обладнання для ресторанів від "АКАДЕМІЇ КУХНІ"
+380 (97) 409-81-36
+380 (50) 713-06-58
+380 (66) 398-63-53

5 типів льоду та їх застосування

5 типів льоду та їх застосування

Льодогенератор – непомітний, але незамінний атрибут кухні ресторану, бару, нічного клубу, супермаркету? Тип обладнання буде залежати від того, який вид льоду необхідно отримати.

Освіжаюча класифікація типів льоду

Ще не вибрали льодогенератор? Тоді ця класифікація для вас.

Пальчиковий лід

Один з найпопулярніших видів. Незамінний в барі. Частіше використовується для приготування безалкогольних і слабоалкогольних коктейлів. Пальчиковий лід порожнистий всередині і має тендітні стінки, за рахунок чого ідеально підходить для подрібнення в блендері. Форма «пальчика» забезпечує велику площу зіткнення з напоєм, а значить, його швидке охолодження. З виробництвом такого льоду непогано справляються наливні льодогенератори FROSTY HZB-15 або IM 12/A EWT INOX.

 

Лід циліндричної форми

Являє собою невеликі циліндри масою від 18 до 40 грам. Його споживачі – бари, готелі, ресторани, фаст-фуди. Ідеальний компонент шипучих напоїв і лонг-дрінків, яким потрібно швидке охолодження і тривале підтримання температури. Надійними виробниками льоду конусної і циліндричної форми вважаються італійські льодогенератори Apach і Brema, які представлені в кількох моделях в каталозі Академії Кухні.

 

Гранульований лід

Гранула – помічниця в оформленні салат-барів, вітрин, шведських столів. Гранульований лід – це естетичність і безпеку викладки риби і морепродуктів. Гранула не змерзаються, тримає температуру від -1 до -3°С, не пошкоджує продукцію, так як не має гострих країв. Вона прекрасно обволікає продукт і створює ідеальний фон для презентації. В організації шведського столу гранулу використовують для створення «подушки», на яку ставляться страви з салатами, фруктами, готовими страви, які потрібно подавати охолодженими. Вибираючи льодогенератор для таких завдань, зверніть увагу на Apach AGB8015A.

 

Кубикові лід

Шестигранна форма – класика охолодження алкогольних коктейлів. Висока щільність кубика дозволяє йому довго не танути, а значить, не розбавляти напій водою, зберігаючи його смак і консистенцію. Кубикові лід також можна зустріти при подачі шампанського, пляшка зазвичай подається в спеціальному відрі, заповненому крижаними кубиками. Вибираючи льодогенератор, зверніть увагу на новинку Rauder CNB-200FT.

 

Лускатий лід

Тонкий (всього 1-2 мм завтовшки), холодний (до -12°С) і практичний сухий (наявність залишкової води всього 1-2%) – ці якості роблять лускатий лід ідеальним для викладення на вітрині свіжої риби і м'яса, а також рибних і м'ясних напівфабрикатів. Проводиться він зазвичай льодогенераторами, що підключаються до водопроводу. При цьому важливо оснастити систему водосмягчителем, щоб позбавити продукт від зайвих домішок.

Залишилися питання щодо вибору обладнання? Задайте менеджерам Академії Кухні.

Бонус від Академії Кухні

Рецепт коктейлю Апероль Шприц

Напій, без якого складно уявити річну Італію, готовий порадувати і вас цим спекотним літом.

Наповніть стакан наполовину кубиковым льодом.

Додайте:

  • 40 мл Aperol
  • 60 мл сухого ігристого вина, ідеально підійде Prosecco
  • 20 мл газованої води

Фарбуйте скибочкою апельсина.

Насолоджуйтеся яскравим смаком!

Інші статті
  • Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайд
    Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайд
    Щоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.
    Повна версія статті
  • Як підготувати дека до випічки
    Як підготувати дека до випічки
    Якість випічки залежить від багатьох факторів: дотримання технологій, якість обладнання, досвід кондитера, свіжість продуктів. Не останнє місце в цьому переліку посідають дека. Важлива не тільки їхня якість, а й правильна підготовка до використання. Про тонкощі застосування листів далі в огляді.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner