Кошик
81 відгук
Уточнюйте ціни і наявність у менеджера +380 (066) 398 63 53
Обладнання для ресторанів від "АКАДЕМІЇ КУХНІ"
+380 (97) 409-81-36
+380 (50) 713-06-58
+380 (66) 398-63-53

Який пароконвектомат вибрати: Unox, Fagor, Rational, Apach?

Який пароконвектомат вибрати: Unox, Fagor, Rational, Apach?

70% закладів України працюють на пароконвектоматах Unox (Італія). Популярність, позитивні відгуки, сарафанне радіо і доступна ціна грають на користь цих печей. І можливо незабаром бренд Unox стане загальним, що свого часу сталося з Xerox. Хоч і винайдений пароконвектомат був трохи північніше – в Німеччині компанією Rational. До речі, бренд славиться відмінною якістю, надсучасними функціями і... кусючою для України ціною. Останнім часом на слуху з'явилися бренди Fagor і Apach. Кожен має свої особливості.

Коротка довідка

Пароконвектомат має стояти на будь-якій кухні, де є гарячих цех, і йде приготування гарячих, м'ясних, рибних страв, кондитерських виробів, салатів.

Пароконвектомат і конвекційна піч з парою – в чому різниця?

В пароконвектоматі можна варити на пару, смажити і доготавливать страви. В печі з парою можна смажити, випікати і доготавливать, подаючи на кілька секунд пар (процес варіння неможливий). Суть варіння на пару в тому, що продукт виходить делікатним. Соки і вітаміни не йдуть у воду, продукт не втрачає смакових якостей, зберігає колір, структуру і харчову цінність.

 

Який пароконвектомат краще? Давайте розбиратися разом

Академія Кухні, озброївшись досвідом, відгуками клієнтів і офіційною інформацією від фабрик-виробників, готова представити вам невеликий аналіз сучасних пароконвектоматів.

Який пароконвектомат вибрати? Unox Apach Rational Fagor
Цінова категорія Бюджетна лінійка Бюджетна лінійка Преміум клас Преміум клас
Функціональність

В базових моделях базові функції: Приготування на пару

Випічка і смаження (доготування м'ясних і рибних страв).

Більш дорога серія має ускладнений комп'ютер управління, вибудовує графіки приготування, які ви бачите на екрані. Користується меншим попитом, так як у кухарів немає звички користуватися цими функціями.

Охоплює два напрямки: обладнання з базовими функціями і більш дорога серія.

Крім базових функцій оснащений безліччю додаткових можливостей. Максимально комп'ютеризовано. Купівля логічна для дорогого ресторану і персонально під шеф-кухаря, якому важлива програмна частина обладнання.

Виробництво взяв за основу пароконвектомат Rational, з головною установкою – виключити непопулярні у кухарів функції, при цьому без втрати якості.

Особливості

Інжекторний впорскування в камеру (продукт більше насичується вологою, що вигідніше для супермаркетів).

Нові моделі випускаються з вбудованою системою мийки.

Інжекторний впорскування в камеру.

Можна ставити як гастроємкості, так і кондитерські листи 600х400. Нові моделі бувають як з вбудованою миттям, так і без неї.
Бойлерний впорскування в камеру (пар виходить легше і тонше, а продукти – делікатніше). Являє собою, по суті, спрощений оптимізований Rational.
Панель управління Механічне та цифрове. Механічне та цифрове. Цифрова – в основних моделях. Механічна – в бюджетних (менше потребує сервісного обслуговування). Цифрова панель управління.
Виробництво 100% італійська збірка 100% італійська збірка 100% німецька збірка 100% іспанська збірка
Головне про бренд Велика динамічно розвиваюча фабрика зі своїми цехами по збірці, виробництва запчастин, складу миючих засобів. Виробляються на заводі Venix. У компанії працюють інженери, що мають досвід виробництва печей на інших фабриках, що дозволило їм вибрати втілити в обладнанні найкраще. Компанія націлена на розвиток у цифровому плані і є новатором багатьох функцій. Підключення до комп'ютера шеф-кухаря, який управляє обладнанням віддалено. Фабрика охоплює ціле селище, більшість жителів якого є її співробітниками. Почав виробляти пароконвектомат нещодавно з метою комплексного оснащення ресторанів. Були залучені інженери фабрики Rational.
Популярність

Більше 20 років на українському ринку.

Близько 6 років в Україні. Представлений в 45 країнах світу. Більше 30 офіційних дистриб'юторів в світі.

Рейтинг пароконвектоматів за вартістю виглядає так:

  1. Rational (висока ціна)
  2. Fagor (ціна вище середнього)
  3. Unox (ціна середня і нижче середньої)
  4. Apach (ціна нижче середньої)

 

Попит на пароконвекционные печі в Україні розділений 80% на 20%на користь бюджетного обладнання. Однак навіть з бюджетної лінійки ви можете купити пароконвектомат з додатковими функціями, які спростять і вдосконалюють свою роботу.

 

Сподіваємося, наша табличка була вам корисною і допомогла розібратися в тому, який пароконвектомат краще. А якщо у вас залишилися питання, ви можете зв'язатися за вказаними телефонами.

Бажаємо продуктивної роботи!

Інші статті
  • Фризери для морозива: огляд обладнання для спекотного сезону
    Фризери для морозива: огляд обладнання для спекотного сезону
    Літо – це не тільки канікули та сонячні дні, а й особливі умови для бізнесу у сфері громадського харчування. Уподобання людей змінюються по мірі зростання градусів на термометрі. Метушня змінюється повільними прогулянками, а гарячі напої – освіжаючими десертами. Сьогодні в огляді – фризери для морозива з асортименту Академії Кухні, які допоможуть швидко запустити продажі під сезонний наплив клієнтів.
    Повна версія статті
  •  Тісторозкаточні машини виробництва Китай
    Тісторозкаточні машини виробництва Китай
    Вважається, що ідеальну слойку можна зробити тільки на дорогому італійському обладнанні. Але тепер на ринку з'явилися тісторозкаточні машини виробництва Китай, які об'єднують потрібну функціональність і приємну ціну. Детальніше про нові тісторозкатки в огляді Академії Кухні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner