Кошик
81 відгук
Уточнюйте ціни і наявність у менеджера +380 (066) 398 63 53
Обладнання для ресторанів від "АКАДЕМІЇ КУХНІ"
+380 (66) 398-63-53
+380 (50) 713-06-58
+380 (97) 409-81-36

Який пароконвектомат вибрати: Unox, Fagor, Rational, Apach?

Який пароконвектомат вибрати: Unox, Fagor, Rational, Apach?

70% закладів України працюють на пароконвектоматах Unox (Італія). Популярність, позитивні відгуки, сарафанне радіо і доступна ціна грають на користь цих печей. І можливо незабаром бренд Unox стане загальним, що свого часу сталося з Xerox. Хоч і винайдений пароконвектомат був трохи північніше – в Німеччині компанією Rational. До речі, бренд славиться відмінною якістю, надсучасними функціями і... кусючою для України ціною. Останнім часом на слуху з'явилися бренди Fagor і Apach. Кожен має свої особливості.

Коротка довідка

Пароконвектомат має стояти на будь-якій кухні, де є гарячих цех, і йде приготування гарячих, м'ясних, рибних страв, кондитерських виробів, салатів.

Пароконвектомат і конвекційна піч з парою – в чому різниця?

В пароконвектоматі можна варити на пару, смажити і доготавливать страви. В печі з парою можна смажити, випікати і доготавливать, подаючи на кілька секунд пар (процес варіння неможливий). Суть варіння на пару в тому, що продукт виходить делікатним. Соки і вітаміни не йдуть у воду, продукт не втрачає смакових якостей, зберігає колір, структуру і харчову цінність.

 

Який пароконвектомат краще? Давайте розбиратися разом

Академія Кухні, озброївшись досвідом, відгуками клієнтів і офіційною інформацією від фабрик-виробників, готова представити вам невеликий аналіз сучасних пароконвектоматів.

Який пароконвектомат вибрати? Unox Apach Rational Fagor
Цінова категорія Бюджетна лінійка Бюджетна лінійка Преміум клас Преміум клас
Функціональність

В базових моделях базові функції: Приготування на пару

Випічка і смаження (доготування м'ясних і рибних страв).

Більш дорога серія має ускладнений комп'ютер управління, вибудовує графіки приготування, які ви бачите на екрані. Користується меншим попитом, так як у кухарів немає звички користуватися цими функціями.

Охоплює два напрямки: обладнання з базовими функціями і більш дорога серія.

Крім базових функцій оснащений безліччю додаткових можливостей. Максимально комп'ютеризовано. Купівля логічна для дорогого ресторану і персонально під шеф-кухаря, якому важлива програмна частина обладнання.

Виробництво взяв за основу пароконвектомат Rational, з головною установкою – виключити непопулярні у кухарів функції, при цьому без втрати якості.

Особливості

Інжекторний впорскування в камеру (продукт більше насичується вологою, що вигідніше для супермаркетів).

Нові моделі випускаються з вбудованою системою мийки.

Інжекторний впорскування в камеру.

Можна ставити як гастроємкості, так і кондитерські листи 600х400. Нові моделі бувають як з вбудованою миттям, так і без неї.
Бойлерний впорскування в камеру (пар виходить легше і тонше, а продукти – делікатніше). Являє собою, по суті, спрощений оптимізований Rational.
Панель управління Механічне та цифрове. Механічне та цифрове. Цифрова – в основних моделях. Механічна – в бюджетних (менше потребує сервісного обслуговування). Цифрова панель управління.
Виробництво 100% італійська збірка 100% італійська збірка 100% німецька збірка 100% іспанська збірка
Головне про бренд Велика динамічно розвиваюча фабрика зі своїми цехами по збірці, виробництва запчастин, складу миючих засобів. Виробляються на заводі Venix. У компанії працюють інженери, що мають досвід виробництва печей на інших фабриках, що дозволило їм вибрати втілити в обладнанні найкраще. Компанія націлена на розвиток у цифровому плані і є новатором багатьох функцій. Підключення до комп'ютера шеф-кухаря, який управляє обладнанням віддалено. Фабрика охоплює ціле селище, більшість жителів якого є її співробітниками. Почав виробляти пароконвектомат нещодавно з метою комплексного оснащення ресторанів. Були залучені інженери фабрики Rational.
Популярність

Більше 20 років на українському ринку.

Близько 6 років в Україні. Представлений в 45 країнах світу. Більше 30 офіційних дистриб'юторів в світі.

Рейтинг пароконвектоматів за вартістю виглядає так:

  1. Rational (висока ціна)
  2. Fagor (ціна вище середнього)
  3. Unox (ціна середня і нижче середньої)
  4. Apach (ціна нижче середньої)

 

Попит на пароконвекционные печі в Україні розділений 80% на 20%на користь бюджетного обладнання. Однак навіть з бюджетної лінійки ви можете купити пароконвектомат з додатковими функціями, які спростять і вдосконалюють свою роботу.

 

Сподіваємося, наша табличка була вам корисною і допомогла розібратися в тому, який пароконвектомат краще. А якщо у вас залишилися питання, ви можете зв'язатися за вказаними телефонами.

Бажаємо продуктивної роботи!

Інші статті
  • Як правильно укомплектувати місце продажу риби
    Як правильно укомплектувати місце продажу риби
    На свіжу рибу завжди є попит. Це саме той товар, який покупці вибирають буквально за запахом і чистотою точки продажу. Любителі суші, прихильники правильного харчування і просто шанувальники традиційних рибних страв знають, як правильно вибрати рибу. А ми знаємо, як її правильно продати. Якщо ви хочете укомплектувати невеликий рибний магазин або відділ у супермаркеті, Академія Кухні має вигідне рішення.
    Повна версія статті
  • Фризери для морозива: огляд обладнання для спекотного сезону
    Фризери для морозива: огляд обладнання для спекотного сезону
    Літо – це не тільки канікули та сонячні дні, а й особливі умови для бізнесу у сфері громадського харчування. Уподобання людей змінюються по мірі зростання градусів на термометрі. Метушня змінюється повільними прогулянками, а гарячі напої – освіжаючими десертами. Сьогодні в огляді – фризери для морозива з асортименту Академії Кухні, які допоможуть швидко запустити продажі під сезонний наплив клієнтів.
    Повна версія статті