Який пароконвектомат вибрати: Unox, Fagor, Rational, Apach?
70% закладів України працюють на пароконвектоматах Unox (Італія). Популярність, позитивні відгуки, сарафанне радіо і доступна ціна грають на користь цих печей. І можливо незабаром бренд Unox стане загальним, що свого часу сталося з Xerox. Хоч і винайдений пароконвектомат був трохи північніше – в Німеччині компанією Rational. До речі, бренд славиться відмінною якістю, надсучасними функціями і... кусючою для України ціною. Останнім часом на слуху з'явилися бренди Fagor і Apach. Кожен має свої особливості.
Пароконвектомат має стояти на будь-якій кухні, де є гарячих цех, і йде приготування гарячих, м'ясних, рибних страв, кондитерських виробів, салатів.
В пароконвектоматі можна варити на пару, смажити і доготавливать страви. В печі з парою можна смажити, випікати і доготавливать, подаючи на кілька секунд пар (процес варіння неможливий). Суть варіння на пару в тому, що продукт виходить делікатним. Соки і вітаміни не йдуть у воду, продукт не втрачає смакових якостей, зберігає колір, структуру і харчову цінність.
Який пароконвектомат краще? Давайте розбиратися разом
Академія Кухні, озброївшись досвідом, відгуками клієнтів і офіційною інформацією від фабрик-виробників, готова представити вам невеликий аналіз сучасних пароконвектоматів.
Який пароконвектомат вибрати? | Unox | Apach | Rational | Fagor |
Цінова категорія | Бюджетна лінійка | Бюджетна лінійка | Преміум клас | Преміум клас |
Функціональність | В базових моделях базові функції: Приготування на пару Випічка і смаження (доготування м'ясних і рибних страв). Більш дорога серія має ускладнений комп'ютер управління, вибудовує графіки приготування, які ви бачите на екрані. Користується меншим попитом, так як у кухарів немає звички користуватися цими функціями. | Охоплює два напрямки: обладнання з базовими функціями і більш дорога серія. | Крім базових функцій оснащений безліччю додаткових можливостей. Максимально комп'ютеризовано. Купівля логічна для дорогого ресторану і персонально під шеф-кухаря, якому важлива програмна частина обладнання. | Виробництво взяв за основу пароконвектомат Rational, з головною установкою – виключити непопулярні у кухарів функції, при цьому без втрати якості. |
Особливості | Інжекторний впорскування в камеру (продукт більше насичується вологою, що вигідніше для супермаркетів). Нові моделі випускаються з вбудованою системою мийки. | Інжекторний впорскування в камеру. Можна ставити як гастроємкості, так і кондитерські листи 600х400. Нові моделі бувають як з вбудованою миттям, так і без неї. | Бойлерний впорскування в камеру (пар виходить легше і тонше, а продукти – делікатніше). | Являє собою, по суті, спрощений оптимізований Rational. |
Панель управління | Механічне та цифрове. | Механічне та цифрове. | Цифрова – в основних моделях. Механічна – в бюджетних (менше потребує сервісного обслуговування). | Цифрова панель управління. |
Виробництво | 100% італійська збірка | 100% італійська збірка | 100% німецька збірка | 100% іспанська збірка |
Головне про бренд | Велика динамічно розвиваюча фабрика зі своїми цехами по збірці, виробництва запчастин, складу миючих засобів. | Виробляються на заводі Venix. У компанії працюють інженери, що мають досвід виробництва печей на інших фабриках, що дозволило їм вибрати втілити в обладнанні найкраще. | Компанія націлена на розвиток у цифровому плані і є новатором багатьох функцій. Підключення до комп'ютера шеф-кухаря, який управляє обладнанням віддалено. | Фабрика охоплює ціле селище, більшість жителів якого є її співробітниками. Почав виробляти пароконвектомат нещодавно з метою комплексного оснащення ресторанів. Були залучені інженери фабрики Rational. |
Популярність | Більше 20 років на українському ринку. | Близько 6 років в Україні. | Представлений в 45 країнах світу. | Більше 30 офіційних дистриб'юторів в світі. |
Рейтинг пароконвектоматів за вартістю виглядає так:
- Rational (висока ціна)
- Fagor (ціна вище середнього)
- Unox (ціна середня і нижче середньої)
- Apach (ціна нижче середньої)
Попит на пароконвекционные печі в Україні розділений 80% на 20%на користь бюджетного обладнання. Однак навіть з бюджетної лінійки ви можете купити пароконвектомат з додатковими функціями, які спростять і вдосконалюють свою роботу.
Сподіваємося, наша табличка була вам корисною і допомогла розібратися в тому, який пароконвектомат краще. А якщо у вас залишилися питання, ви можете зв'язатися за вказаними телефонами.
Бажаємо продуктивної роботи!
- Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайдЩоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.Повна версія статті
- Як підготувати дека до випічкиЯкість випічки залежить від багатьох факторів: дотримання технологій, якість обладнання, досвід кондитера, свіжість продуктів. Не останнє місце в цьому переліку посідають дека. Важлива не тільки їхня якість, а й правильна підготовка до використання. Про тонкощі застосування листів далі в огляді.Повна версія статті