Як вибрати листи і гастроємкості?
Така ж ситуація з гастроемкостями. Що ж вибрати серед наявного розмаїття?
Як вибрати хороший деко? Підказки в таблиці
Академія Кухні займається продажем дек під різні моделі конвекційних печей. І для того щоб вам було легше зробити вибір, ми зробили невелику шпаргалку.
Багетні | Перфоровані | Гладкі | |
Листи алюмінієві Італія |
Легкі і міцні. Високої якості, з яким приємно працювати. Ціна вище українських.
|
Мають невелику вагу, хорошу теплопровідність. Перфорація ідеальна для випічки листкових виробів, так як гаряче повітря, проходячи через перфорацію, добре розкриває шари. Ціна на 30% вище гладких
|
Легкі, мають високу теплопровідність, штамповані, а значить, менш схильні до деформації. Ціна на 30% вище українських аналогів. |
Листи алюмінієві Україна |
Трохи тонше італійського варіанту. Має не закруглені борти, а распопложенные під прямим кутом. Виготовляються всього за тиждень.
|
Тонше, ніж італійський, має зварні борту з кутами під 90 градусів – зручний варіант для заливки тесту для коржів. Хороша теплопровідність. Виготовляється за тиждень. Ціна нижче Італії. |
|
Листи з чорного металу Україна |
Бувають на 4 і 5 хвиль, на 3 хвилі для батонів. Нижче теплопровідність. Низька вартість. На 60% дешевше італійського алюмінієвого. Досить важкі. Термін виготовлення 2 тижні.
|
Виготовляється зі сталі 0,8 мм; 1мм або 2мм. При розмірах 600х400 використовується метал 0,8. Якщо площа більша, метал використовується товщі. Можуть бути з загинами з 2х сторін по 2 см (+/-) або з 4х сторін (з загинами від 1 см до 4 см). Лист з загинами з 4 сторін має ребро жорсткості. Низька теплопровідність, високу вагу, можуть залишатися сліди іржі на продукті, але низька ціна. |
Ще один варіант – оцинковані китайські листи.
- Дешевше на 20 % Італії
- Нижче теплопровідність
- Важче італійських, але легше чорного металу
Купити дека для пекарні варто в такому комплекті:
- 70% гладких,
- 20% перфорованих,
- 10% багетних.
Що потрібно знати про гастроємкості?
Гастроємкості виробляються з нержавіючої сталі, що використовуються в пароконвектоматах.
Стандартна гастроємність GN1/1 має габарити 530х325 мм
На основі стандарту формуються інші формати: GN 1/2, GN 1/3, GN 1/4, GN 1/6, GN 1/9, GN 2/1, GN 2/3.
Глибина може складати см: 2; 4; 6,5; 10; 15; 20.
Глибина гастроємкості вказується в моделі відразу після формату.
Наприклад, GN 1/3-10 означає, що має розміри 176х325 мм і глибину 10 див.
Гастроємкості використовуються для:
- Готування (випікання, смаження, тушкування) в пароконвектоматі.
- Зберігання продукції в холодильники. Досить зручно і компактно за рахунок того, що можна поставити їх один на одного. Цьому випадку варто купити кришки відповідних розмірів.
Бажаємо вам простого вибору та успішного готування!
- Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайдЩоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.Повна версія статті
- Як підготувати дека до випічкиЯкість випічки залежить від багатьох факторів: дотримання технологій, якість обладнання, досвід кондитера, свіжість продуктів. Не останнє місце в цьому переліку посідають дека. Важлива не тільки їхня якість, а й правильна підготовка до використання. Про тонкощі застосування листів далі в огляді.Повна версія статті