Кошик
78 відгуків

Перед замовленням уточнюйте ціни і наявність у менеджера +380 (66) 398 63 53

Обладнання для ресторанів від "АКАДЕМІЇ КУХНІ"
+380 (97) 409-81-36
+380 (50) 713-06-58
+380 (66) 398-63-53

«За» і «Проти» б/у обладнання для кухні: як зробити вибір?

«За» і «Проти» б/у обладнання для кухні: як зробити вибір?

90% тих, хто шукає продаж кухонного і торгового б/у обладнання, хочуть бачити його в ідеальному стані.

Бувають чудеса? Можливо, але не в цьому випадку. Давайте докладніше розберемося, звідки береться техніка, колишня у вживанні. Купити хороше б/у обладнання можливо. Зауважте, не ідеальне, але гарне.

Де купують б/у товарознавство та торгівельне обладнання?

Варіант 1

Ситуація реальна, коли ресторан пропрацював не більше року і за тим іл інших причин закривається і розпродає оснащення. Сюди важливо додати фактор догляду та своєчасного техобслуговування. Якщо воно мало місце, то у вас є шанс зробити вигідну і відносно безпечну покупку.

У Києві і Харкові нечасто можна зіткнутися з ситуацією, коли печі, холодильними, слацсеры паспродают поштучно. Це швидше виняток з правила.

А правило таке:

За аналогією з автомобілями люди починають позбуватися від печей, тістомісів, плит і т. д. з причини постійних поломок і проблем в експлуатації. Логіка проста: від непотрібної речі простіше і вигідніше позбутися, ніж її лагодити. Розміщуючи на продаж такий товар, продавець намагається приховати дефекти.

Важливо! Навіть якщо покупка здається вам ідеальною, причини продажу обґрунтовано, пам'ятайте, що гарантія на бувше у використанні обладнання не дається.

 б/у обладнання для професійної кухні

Варіант 2

Як правило закрывающемуся ресторану вигідніше, швидше і простіше продати бізнес повністю, ніж окремі елементи, включаючи оснащення кухні.

Якщо заклад з'їжджає з орендованого місця, власникам вигідніше знайти одного покупця, ніж витрачати час на кілька дрібних угод.

Тому у покупців більше шансів знайти комплексне обладнання для кухні, аніж окремі її елементи.

 б/у устаткування для кухні

Варіант 3

Продаж б/в обладнання для кухні з Європи.

Стабільно розвивається економіка європейських країн охоплює і сферу громадського харчування. Підтримка бізнесу в громадському харчуванні передбачає допомогу підприємцям на урядовому рівні. Проявляється вона у безвідсотковий кредит на нове обладнання, яке підприємець може придбати після 7 років роботи на попередньому.

Здаючи старі кухонні апарати, людина отримує певну суму, якої вистачає на перший внесок за кредит, купує нове обладнання для своєї кухні, заручається підтримкою банку, і безпроцентно виплачує вартість, що залишилася.

Результат – стабільна робота підприємства громадського харчування і фабрик по виробництву обладнання.

Використані пристосування списуються і виїжджають на зовнішні ринки, в тому числі і в Україну.

 б/у устаткування для кухні

Але найбільша проблема не в тому, що пристроями вже користувалися. А тому що, чекаючи відправлення в нове «місце проживання», воно зберігатися на відкритих майданчиках, піддаючись впливу вітру, температури, дощу і т. д. Простояти в таких умовах воно може досить довго. Перекупники, які приїжджають забрати обладнання, особливо не цікавляться його справністю.

Вже в Україні пристрою потрапляють у руки майстрів, які докладають зусиль, щоб надати йому товарний і робочий вигляд. Але що заховано за оболонкою, покупець дізнається, лише почавши випікати, варити, подрібнювати, збивати і тд.

 б/у устаткування для кухні 

Як вибрати б/у обладнання для кафе і ресторану?

Не забудьте ретельно перевірити товар.

Єдиний варіант – довірити цю роботу компетентного інженера. Самостійно включивши машину, ви лише зможете побачити і почути її видиму сторону. Та й за ті кілька хвилин, які ви приділіть їй, вона не проявить себе в повній мірі.

Реальні ситуації, з якими стикаються покупці б/у обладнання в Києві та Харкові:

1
Посудомийні машини
В посудомийній машині може не виявитися піддону для уловлювання відходів. Потім починаються його пошуки на ринку. Виявляється, що така модель машини вже не випускається 5 років, і комплектуючих на неї немає. Використання посудомийки без такого піддону – це потрапляють у бак відходи, неякісна робота і порушення санітарних норм. По суті, покупка такого пристрою і економія не мала сенсу, а принесла лише проблеми.
 
2
Холодильне обладнання
На будь-яку систему холодильного обладнання виробник дає 7 років гарантії, але, як правило, б/у холодильники мають більший вік. Система працює на перший погляд справно, але вона має мікротріщини, які просто неможливо не помітити. Холодильна камера, стіл або шафа холодить з кожним місяцем все менше через те, що з тріщин продовжує йти фреон. Проблему можна вирішити – замінити всю систему. А це 70% вартості холодильника, і найчастіше вартість заміни в сумі з ціною купленого б/вушного агрегату перевищує ціну нового.
3
Теплове обладнання
Печі та пароконвектомати з ідеально працюють тенами, вентиляторами і навіть системами мийки, можуть мати проблеми з платою, які виявляються лише дослідним шляхом. Якщо плата вчора ще працювала, а сьогодні вже немає, її потрібно перепрошивка або встановлення нової, що може затягнути на 50% ціни нової печі.
 
4

 

Пароконвектомати
Важливо переглядати бойлер і двигун в пароконвектоматі. Ці елементи – свого роду індикатори, які показують, як доглядали за піччю. Якщо фільтр не чистили, то двигун буде покритий накипом, утвореної хлору, заліза, цинку, жорстких солей, якими так багата водопровідна вода. При включенні він буде працювати, але його ресурсу вистачить на 1-2 місяці. Заміна двигуна – також як і прошивка плати – недешеве задоволення.

 б/у обладнання для ресторану

Є б\у обладнання для ресторанів в Академії Кухні?

Іноді до нас звертаються знайомі рестораторів з проханням допомогти продати те чи інше обладнання.

Ми приймаємо такі пропозиції, коли знаємо, як і скільки використовувалася техніка, коли і де була куплена, хто на ній працював. Тому у нас нечасто бувають знижені в ціні пропозиції. І навіть якщо такі є, ми рекомендуємо вкладати кошти в нове обладнання з гарантією.

Ми не завжди викладаємо на сайт уцінені позиції, тому якщо вас цікавить продаж б/в техніки, телефонуйте нашим менеджерам і уточнюйте наявність.

бу обладнання для ресторану

Приклад того, що можна отримати, купивши б/у планетарний міксер у неперевіреного продавця, на відео нижче.

Будьте уважні і любіть свій бізнес!

Інші статті
  • Новинка! Електрична рибочистка KT-S в Академії кухні
    Новинка! Електрична рибочистка KT-S в Академії кухні
    Оригінальне рибне меню є однією з яскравих особливостей багатьох українських ресторанів і кафе. У ньому можна знайти рибу смажену, тушковану і печену, салати, перші страви, холодні закуски на будь-який смак, і звичайно ж, суші, роли, сашимі. Для полегшення підготовки основного інгредієнта будь-якому ресторану варто придбати електричну рибочистку.
    Повна версія статті
  • Новинка! Обладнання для трендових UFO-бургерів
    Новинка! Обладнання для трендових UFO-бургерів
    Фастфуд і вулична їжа – це часто про креатив та емоції. Саме тому UFO-бургери щойно з'явившись, підкорили публіку. Вони незвичайні, їх зручно їсти і звісно ж, їх хочеться фотографувати для соцмереж. Додайте в меню закладу цю страву, і від клієнтів не буде відбою. Готувати їх досить просто. Потрібні ті самі інгредієнти, що й для класичного гамбургера, і спеціальний електрогриль.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner