Смузі. Для правильного харчування і успішного бізнесу
Вперше напоєм насолодилися жителі Каліфорнії, які славляться своєю тягою до красивого і здорового способу життя. Фруктові і ягідні коктейлі продавалися ще в 30-ті роки минулого століття. Сьогодні ж мода на смузі поширилася по всьому світу, з'явилися нові поєднання смаків і продуктів.
Обладнання для смузі. Правильний підхід до приготування
Подрібнюємо
Правильне подрібнення гарантує збереження волокон використовуваних фруктів і великої кількості клітковини, що корисно для травлення і «очищення» організму. Вибираючи обладнання для смузі, почати варто з блендера. Це ваш головний помічник у приготуванні напою. Достатня потужність і заточені леза створять продукт однорідної консистенції, при цьому зберігши волокна інгредієнтів. Ваш напій буде володіти ніжною і рівномірною текстурою, навіть якщо серед інгредієнтів буде зелень, курага, інжир, фініки.
В залежності від необхідних обсягів приготування, прохідності закладу і бюджету, ви можете придбати відповідне обладнання для смузі.
- Блендер Hamilton Beach HBB250S CE проводиться в США, здатний приготувати до 25 коктейлів в день, оснащений 2-х швидкісним двигуном, склянкою на 0,95 к. Доступний режим пульсації. Відносно недорога, потужна надійна модель.
-
Блендер Hamilton Beach HBH450CE. Допоможе вам у приготуванні 20-50 коктейлів в день. Його головна відмінність від попередньої моделі – наявність металевих шестернею, а значить – більше надійність і зносостійкість.
- Блендер Hamilton Beach HBH650CE. Більш дорогий і продуктивний варіант обладнання. Готує від 50 коктейлів в день, оснащений перемикачем швидкостей. Доступний режим пульсації. Ємність склянки – 1,8 л.
- Блендер Hamilton Beach HBH850CE. Елітна модель лінійки. Дозволить приготувати від 75 коктейлів в день. Працює на 2-х швидкісному моторі. Ємність склянки – 1,8 л. Управління – сенсорне.
- Блендер Apach ABL2P. Італійське обладнання. Стильне, надійне і економічне. Тут 2 швидкості. Потужність-0,8 кВт. Кількість оборотів в хвилину 10 000/15 000. Два склянки загальною ємністю 1,7 л.
- Блендер Fimar Easy Line BL021. Італійський бюджетний варіант. Підходить для невеликого кафе, бару або точки вуличної торгівлі. Потужність 150 Вт. 1 швидкість. Ємність склянки 2л.
- Блендер Vema FRFLSP2043. Обладнання для смузі, яке поєднує в собі блендер (12500/16700 об/хв), соковитискач для цитрусових і молочний міксер (16000 об/хв).
Понад 30 моделей блендерів ви можете знайти в нашому каталозі.
Охолоджуємо
Додати прохолоди, але не заморозити – ось головне завдання. Мало хто захоче пити теплий напій, також некомфортний до вживання і занадто крижаний коктейль. Як же зробити смачний продукт ще й ідеальним по температурі? Вихід є – і це снігова крихта. Подрібнений до снігу лід можна додавати прямо в блендер, він не зашкодить леза, і лише додасть десерту комфортну температуру.
Відмінний варіант обладнання – Льдокрошитель FROSTY HI-6. Пристрій виготовлено з нержавіючої сталі, споживає 0,4 кВт у годину. Швидко перетворює файли шматочки льоду в сніг, вивантажуючи його в спеціальну ємність. І найприємніше – модель має невисоку вартість, зате дозволить збільшити попит на ваші смузі в кілька разів.
Рекомендуємо наступне обладнання для молочних коктейлів:
- Міксер молочний EWT INOX EMM1. Однопостовий міксер, взбивающий молоко зі швидкістю 15000 об/хв.
- Міксер молочний FROSTY DM-B-20. Двопостова модель. Працює на 3-х швидкостях
Готуємо до подачі
Подача повинна бути не тільки красивою, але і практичною. Використовуйте широкі склянки (класичні або стилізовані під банки), додайте пару широких трубочок і мінімальний декор, відповідний основної або прихованої нотки смаку (листок м'яти, листя базиліка, часточка цитрусового, ягода та ін.). Експериментуйте і балуйте своїх гостей новими комбінаціями.
Чого хочуть покупці
- Освіжитися. Найактуальніші смузі влітку – ті, що містять сезонні ягоди, а також зелені мікси, які поєднують м'яту, лимон, селеру, петрушку.
- Стежити за вагою. Вранці – білки, увечері – вуглеводи. Золоте правило тих, хто стежить за формою, бажає набрати м'язову масу або позбавитися від зайвої ваги. Додайте в асортимент калорійні смузі з молоком, бананами, горіхами і жиросжигающие із зеленню і овочами.
- Побалувати дітей. Як багато ви знаєте дітей, яких можна вмовити з'їсти вівсянку? А ось діток, які люблять солодкі десерти – набагато більше. Додайте в напій вівсяні пластівці, насіння льону, курагу, і прочитайте корисні інгредієнти – і дітки стануть новими шанувальниками вашого меню.
- Спробувати щось новеньке. Смузі – це відмінна можливість проявити свій творчий талант! Поєднуйте фрукти, овочі, зелень і горіхи. Створюйте унікальні смаки і корисні мікси.
Класичні рецепти смузі
Ягідний. 500г сезонних ягід (або заморожених в оченне-зимовий період), 450 мл журавлинного соку. Подрібнити в блендері до однорідності.
Поживний. 250 мл йогурту, 3/4 склянки мюслі, горіхи, сезонні ягоди. 125 мл. молока. Завантажуємо всі інгредієнти одночасно в блендер і збиваємо.
Овочевий. 240 мл апельсинового соку, 75г шпинату, 4 суцвіття броколі, 2 апельсина, 1 яблуко, 1 моркву. Овочі порізати на невеликі шматочки, з'єднати з апельсиновим соком і шпинатом в блендері. Подрібнити до однорідності.
Оригінальні рецепти смузі
Чому це вигідно?
Собівартість десерту в літній період досить низька. Ви можете використовувати сезонні ягоди і фрукти, змінюючи асортимент від червня до серпня. Додавайте снігову крихту, щоб зробити напій не просто смачним, але і освіжаючим. Вибирайте обладнання для смузі, яка вас не підведе. Результат – максимум прибутку і задоволених гостей при мінімальних вкладеннях!
Трохи корисної інформації:
Смузі – це:
Більше 1000 рецептів
До 5 хвилин на приготування
До 100 ккал на 100 гр.
Хочете дізнатися більше про те, яке обладнання для смузі вам потрібно? Телефонуйте в Академію Кухні – отримуйте професійну допомогу!
- Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайдЩоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.Повна версія статті
- Як підготувати дека до випічкиЯкість випічки залежить від багатьох факторів: дотримання технологій, якість обладнання, досвід кондитера, свіжість продуктів. Не останнє місце в цьому переліку посідають дека. Важлива не тільки їхня якість, а й правильна підготовка до використання. Про тонкощі застосування листів далі в огляді.Повна версія статті