Кошик
81 відгук
Уточнюйте ціни і наявність у менеджера +380 (066) 398 63 53
Обладнання для ресторанів від "АКАДЕМІЇ КУХНІ"
+380 (97) 409-81-36
+380 (50) 713-06-58
+380 (66) 398-63-53

Sous Vide – корисно, смачно, модно

Sous Vide – корисно, смачно, модно

Все почалося у Франції в 60-х роках минулого століття, коли був відкритий новий метод збереження продуктів від псування. Ще через 15 років було приготовлено перше блюдо під вакуумом. І це було не що інше, як фуагра. Але особливу популярність метод су вигляд придбав у XXI, коли збереження корисних властивостей продукту вийшло на перший план.

Принципи Sous Vide

У ресторанах для приготування страв за цією технологією використовують два виду обладнання – вакууматор і пристрій, що підтримує постійну температуру.

Продукт упакований в плівку і готується при стабільній температурі до 100%. В процесі такої обробки їжа не стикається з водою, при цьому відбувається її рівномірне нагрівання і приготування.

 

 

Що і як готувати

Обробці сувид можна піддати як рибу, так і м'ясо або овочі. В залежності від рецепту і бажаного результату для кожного продукту встановлюється певна температура і час. так, наприклад, для приготування риби досить 15-25 хвилин, тоді коли м'ясо може готуватися від 55 хвилин.

М'ясо по технології су вид виходить дуже м'яким і ніжним, в той час як ступінь готовності овочів ― al dente.

Можна використовувати цей метод і для попередньо обсмаженого продукту з метою його знезараження і подальшого збереження.

Разом з продуктом під плівку можна додати масло, яке просочить майбутнє блюдо. При цьому воно не перегріється, що вбереже вас від вживання шкідливих речовин і дозволить насолодитися «чистим» смаком.

ТОП 5 переваг технології су вигляд

  1. Унікальний смак. Завдяки збереженню соковитості, відсутності прямого контакту з водою, створюється дійсно унікальний, і в той же час натуральний смак страви.
  2. Текстура. Готування під вакуумом не руйнує клітинні мембрани.
  3. Відсутність канцерогенів. Ніякої обжарювання, перегрітої масла і шкідливих речовин.
  4. Економія. За світло розм'якшення тканин під вакуумом ідеально ніжними виходять навіть ті шматки м'яса, які мають жорстку структуру і не підходять для звичайної обробки.
  5. Зберігання. Можливість заготовляти продукти про запас, завдяки знезараження і збереженню властивостей.

 

Ще не встигли оцінити всі переваги методу? Поспішайте випробувати його і втілити у себе на кухні, адже серед ваших клієнтів теж є його шанувальники!

Інші статті
  •  Тісторозкаточні машини виробництва Китай
    Тісторозкаточні машини виробництва Китай
    Вважається, що ідеальну слойку можна зробити тільки на дорогому італійському обладнанні. Але тепер на ринку з'явилися тісторозкаточні машини виробництва Китай, які об'єднують потрібну функціональність і приємну ціну. Детальніше про нові тісторозкатки в огляді Академії Кухні.
    Повна версія статті
  • Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайд
    Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайд
    Щоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner