Кошик
78 відгуків

Перед замовленням уточнюйте ціни і наявність у менеджера +380 (66) 398 63 53

Обладнання для ресторанів від "АКАДЕМІЇ КУХНІ"
+380 (97) 409-81-36
+380 (50) 713-06-58
+380 (66) 398-63-53

Sous Vide – корисно, смачно, модно

Sous Vide – корисно, смачно, модно

Все почалося у Франції в 60-х роках минулого століття, коли був відкритий новий метод збереження продуктів від псування. Ще через 15 років було приготовлено перше блюдо під вакуумом. І це було не що інше, як фуагра. Але особливу популярність метод су вигляд придбав у XXI, коли збереження корисних властивостей продукту вийшло на перший план.

Принципи Sous Vide

У ресторанах для приготування страв за цією технологією використовують два виду обладнання – вакууматор і пристрій, що підтримує постійну температуру.

Продукт упакований в плівку і готується при стабільній температурі до 100%. В процесі такої обробки їжа не стикається з водою, при цьому відбувається її рівномірне нагрівання і приготування.

 

 

Що і як готувати

Обробці сувид можна піддати як рибу, так і м'ясо або овочі. В залежності від рецепту і бажаного результату для кожного продукту встановлюється певна температура і час. так, наприклад, для приготування риби досить 15-25 хвилин, тоді коли м'ясо може готуватися від 55 хвилин.

М'ясо по технології су вид виходить дуже м'яким і ніжним, в той час як ступінь готовності овочів ― al dente.

Можна використовувати цей метод і для попередньо обсмаженого продукту з метою його знезараження і подальшого збереження.

Разом з продуктом під плівку можна додати масло, яке просочить майбутнє блюдо. При цьому воно не перегріється, що вбереже вас від вживання шкідливих речовин і дозволить насолодитися «чистим» смаком.

ТОП 5 переваг технології су вигляд

  1. Унікальний смак. Завдяки збереженню соковитості, відсутності прямого контакту з водою, створюється дійсно унікальний, і в той же час натуральний смак страви.
  2. Текстура. Готування під вакуумом не руйнує клітинні мембрани.
  3. Відсутність канцерогенів. Ніякої обжарювання, перегрітої масла і шкідливих речовин.
  4. Економія. За світло розм'якшення тканин під вакуумом ідеально ніжними виходять навіть ті шматки м'яса, які мають жорстку структуру і не підходять для звичайної обробки.
  5. Зберігання. Можливість заготовляти продукти про запас, завдяки знезараження і збереженню властивостей.

 

Ще не встигли оцінити всі переваги методу? Поспішайте випробувати його і втілити у себе на кухні, адже серед ваших клієнтів теж є його шанувальники!

Інші статті
  • Новинка! Електрична рибочистка KT-S в Академії кухні
    Новинка! Електрична рибочистка KT-S в Академії кухні
    Оригінальне рибне меню є однією з яскравих особливостей багатьох українських ресторанів і кафе. У ньому можна знайти рибу смажену, тушковану і печену, салати, перші страви, холодні закуски на будь-який смак, і звичайно ж, суші, роли, сашимі. Для полегшення підготовки основного інгредієнта будь-якому ресторану варто придбати електричну рибочистку.
    Повна версія статті
  • Новинка! Обладнання для трендових UFO-бургерів
    Новинка! Обладнання для трендових UFO-бургерів
    Фастфуд і вулична їжа – це часто про креатив та емоції. Саме тому UFO-бургери щойно з'явившись, підкорили публіку. Вони незвичайні, їх зручно їсти і звісно ж, їх хочеться фотографувати для соцмереж. Додайте в меню закладу цю страву, і від клієнтів не буде відбою. Готувати їх досить просто. Потрібні ті самі інгредієнти, що й для класичного гамбургера, і спеціальний електрогриль.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner