Кошик
79 відгуків
Уточнюйте ціни і наявність у менеджера +380 (66) 398 63 53
Обладнання для ресторанів від "АКАДЕМІЇ КУХНІ"
+380 (97) 409-81-36
+380 (50) 713-06-58
+380 (66) 398-63-53

Sous Vide – корисно, смачно, модно

Sous Vide – корисно, смачно, модно

Все почалося у Франції в 60-х роках минулого століття, коли був відкритий новий метод збереження продуктів від псування. Ще через 15 років було приготовлено перше блюдо під вакуумом. І це було не що інше, як фуагра. Але особливу популярність метод су вигляд придбав у XXI, коли збереження корисних властивостей продукту вийшло на перший план.

Принципи Sous Vide

У ресторанах для приготування страв за цією технологією використовують два виду обладнання – вакууматор і пристрій, що підтримує постійну температуру.

Продукт упакований в плівку і готується при стабільній температурі до 100%. В процесі такої обробки їжа не стикається з водою, при цьому відбувається її рівномірне нагрівання і приготування.

 

 

Що і як готувати

Обробці сувид можна піддати як рибу, так і м'ясо або овочі. В залежності від рецепту і бажаного результату для кожного продукту встановлюється певна температура і час. так, наприклад, для приготування риби досить 15-25 хвилин, тоді коли м'ясо може готуватися від 55 хвилин.

М'ясо по технології су вид виходить дуже м'яким і ніжним, в той час як ступінь готовності овочів ― al dente.

Можна використовувати цей метод і для попередньо обсмаженого продукту з метою його знезараження і подальшого збереження.

Разом з продуктом під плівку можна додати масло, яке просочить майбутнє блюдо. При цьому воно не перегріється, що вбереже вас від вживання шкідливих речовин і дозволить насолодитися «чистим» смаком.

ТОП 5 переваг технології су вигляд

  1. Унікальний смак. Завдяки збереженню соковитості, відсутності прямого контакту з водою, створюється дійсно унікальний, і в той же час натуральний смак страви.
  2. Текстура. Готування під вакуумом не руйнує клітинні мембрани.
  3. Відсутність канцерогенів. Ніякої обжарювання, перегрітої масла і шкідливих речовин.
  4. Економія. За світло розм'якшення тканин під вакуумом ідеально ніжними виходять навіть ті шматки м'яса, які мають жорстку структуру і не підходять для звичайної обробки.
  5. Зберігання. Можливість заготовляти продукти про запас, завдяки знезараження і збереженню властивостей.

 

Ще не встигли оцінити всі переваги методу? Поспішайте випробувати його і втілити у себе на кухні, адже серед ваших клієнтів теж є його шанувальники!

Інші статті
  • Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайд
    Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайд
    Щоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.
    Повна версія статті
  • Як підготувати дека до випічки
    Як підготувати дека до випічки
    Якість випічки залежить від багатьох факторів: дотримання технологій, якість обладнання, досвід кондитера, свіжість продуктів. Не останнє місце в цьому переліку посідають дека. Важлива не тільки їхня якість, а й правильна підготовка до використання. Про тонкощі застосування листів далі в огляді.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner