Як вибрати професійну м'ясорубку?
Представляємо вашій увазі поради про те, яку купити м'ясорубку купити для кафе, ресторану, кулінарного цеху, як вибрати потрібне обладнання, на чому можна заощадити і що не можна упустити при виборі.
Правильний підхід до вибору професійної м'ясорубки
Перед вибором м'ясорубки необхідно визначити технологічні параметри, які б вас влаштували в цьому приладі. В залежності від того, з яким сировиною належить працювати і від ступеня його обробки акцентуватиметься увага на тих чи інших параметрах:
- Потужність м'ясорубки;
- Кількість і якість ножів;
- Додаткова комплектація.
Якщо невеликому закладу з малою пропускною здатністю цілком буде достатньо електром'ясорубки з продуктивністю менше 150 кг/год, то для великих цехів і громадського харчування – з результатом не менше 300-500 кг/год.
При виборі враховуйте, що продуктивність буде такий, як зазначено в характеристиках, тільки при відповідних умовах роботи і безперервної роботи, що в свою чергу може призвести до неполадок.
Комплектація
М'ясорубки можуть відрізнятися за типом комплектації:
- Enterprise – класичні моделі, відповідні невеликим кафе і закусочних;
- UngerS3 – полуунгер;
- UngerS5 – повний унгер (відмінний варіант для великих підприємств).
Необхідно ретельно підходити до переробки продукції, щоб не перегрівати її і не допускати роботу апарату даремно.
Багатофункціональність
Крім приготування фаршу м'ясорубки можуть бути оснащені додатковими функціями:
- Самозатачивание ножів;
- Реверс;
- Подрібнювач;
- Насадка для ковбас і купат;
- Перемішування різних видів фаршу (м'ясорубки-вовчки).
Модельне різноманітність
Особливим попитом користуються моделі таких зарубіжних фірм-виробників:
Переважними для ресторанів і кафе є м'ясорубки від перших фірм італійського виробництва. Громадське харчування і столові, кожен день стикаються з переробкою великої кількості м'яса, більше довіряють білоруським пристроїв МІМ від заводу «Барановичі»).
Особливості експлуатації
Щоб прилад довго служив і виконував усі свої функції старанно, необхідно дотримуватися елементарних правил експлуатації:
- Правильний збір м'ясорубки;
- Своєчасне заточування ножів;
- Використання якісного м'яса, відділеної від кісток і сухожиль;
- Відповідний догляд після використання (розбирання, миття, сушіння);
- Регулярний огляд приводу;
- Контроль обсягу м'ясної продукції (гарантія довгої служби).
Деякі заводи страхують свою продукцію за рахунок розміщення ножів без запасу міцності або виробляють наконечники шнеків з м'якого металу(при попаданні твердих елементів робота припиняється).
Купуючи м'ясорубку, обов'язково звертайте увагу на виробника, уважно читайте інструкцію і купуйте у перевірених місцях. Це вбереже вас від придбання підробок або псевдомясорубок, призначених для переробки м'яких продукції.
Не женіться за дешевими копіями, такі прилади довго не прослужать. Дійсно хороша м'ясорубка повинна бути надійно фиксирующимся перемалывающим механізмом, корпус виконаний з нержавіючої сталі, обов'язково повинна бути присутня функція автореверсу, а ножі піддаватися ремонту.
Щоб мати повну впевненість у виборі і довговічності агрегату, віддавайте перевагу обладнання від перевірених брендів.
- Ножі для м'ясорубок – якими вони бувають: повний гайдЩоб ефективно використовувати професійні м'ясорубки, важливо розбиратися в її функціональній частині – ріжучому механізмі. Компанія Академія Кухні пропонує широкий асортимент такого обладнання – понад 70 моделей. Також ми реалізуємо ножі для м'ясорубок – на сайті представлено понад 30 товарів цієї категорії. Для полегшення вибору і коректної подальшої експлуатації пропонуємо ознайомитися з детальним гайдом.Повна версія статті
- Як підготувати дека до випічкиЯкість випічки залежить від багатьох факторів: дотримання технологій, якість обладнання, досвід кондитера, свіжість продуктів. Не останнє місце в цьому переліку посідають дека. Важлива не тільки їхня якість, а й правильна підготовка до використання. Про тонкощі застосування листів далі в огляді.Повна версія статті